tirsdag 1. februar 2011

Kaffe og Kjeks?


Etter at jeg hadde tatt en hel haug med dråpebilder (se blogginnlegg nedenfor), fikk jeg lyst til å prøve oppsettet til å ta en litt annen variant av dråpene.... Jeg har sett andre fotografer prøve dette, og bestemte meg for å gjøre et forsøk. Kaffekopp m/ innhold og noen Oreo-kjeks ble stilt opp og testfotografert. Så var det å finne en passende gjenstand å slippe oppi for å lage splash (IKKE bruk en annen kjeks- da blir alt bare grøt!). En potetbit, drue eller isbit fungerer fint.
Neste steg var å tørrtrene litt på å slippe gjenstanden samtidig som jeg trykker på fjernutløseren. Etter litt trening, følte jeg at timingen satt- og jeg traff dette bildet på første "skarpe" forsøk :-) Etterpå var det bare å tørke opp, for å gjøre et par forsøk til.... likevel var det dette første bildet som ble best.
Opptaksdata: 1/200s, f/11 @50mm, ISO 200, RAW, blitz på kamera og arbeids"sol" til venstre.
Etterbehandlet i Adobe Camera RAW der jeg har justert hvitbalanse, eksponering og kontrast.
Redigering i Photoshop der jeg fjernet overgangen mellom bordplate/bakgrunnen, slik at den fremstår helt hvit. I versjonene på toppen, har jeg redigert bort det meste av dråpene/ sølet- for å få en renere stil over bildet. Jeg syns det ser bedre ut, selv om jeg helst skulle truffet øyeblikket der kaffen var på vei opp av koppen- FØR det utviklet seg til alle dråpene rundtomkring.... kanskje neste gang ;-)

Bilde av oppsettet- etter et splash ;-)

2 kommentarer:

  1. Hei! Takker så mye for din kommentar inne hos meg. Jeg fant din blogg på en oversikt hos Fotomorro på facebook. Synes det er artig at du skriver om innstillinger etc for bildene du viser. Og så har jeg makent kamera, Nikon D3000, kanskje kan jeg lære litt mer om det hos deg? :) Jeg har faktisk ikke brukt blitz på de to siste bildene mine (har sjekket metadata i dag, for sikkerhets skyld), så jeg skjønner ikke hvorfor det siste ikke har lenger lukkertid. Det står "EVO Auto" på de, har det noen betydning? Jeg skal gjøre flere forsøk så får jeg følge med litt bedre på hva som skjer.
    Ellers må jeg si jeg er mektig imponert over alt arbeidet du legger ned for å lage fine/tøffe bilder. Kaffe og Kjeks bildene er kjempekule!

    SvarSlett
  2. kjempestilige kaffe og kjeks bilder :-)

    SvarSlett